ROTTERDAM - Het 31e ABN Amro World Tennis Tournament is zondag gewonnen door de 23-jarige Australiër Lleyton Hewitt. Hij versloeg in 2 uur en 39 minuten hoogstaand tennis de 24-jarige Spanjaard Juan Carlos Ferrero met 6-7 (tiebreak 1-7), 7-5 6-4.

Voor Hewitt was het de tweede zege van het seizoen, na Sydney, en zijn 21e triomf in zijn loopbaan. Ferrero verloor in Rotterdam zijn elfde finale na 11 zegepralen.

De winnaar om Ahoy ontving een cheque van 161.800 euro. De verliezende finalist moest het doen met 85.140 euro.

Debuut Krajicek

Het debuut van oud-tennisser Richard Krajicek als toernooidirecteur kon haast niet beter. Een goed deelnemersveld, spannende wedstriiden, record aantal bezoekers, wereldtoppers in de finale en een prachtige winnaar (Lleyton Hewitt). Iederen blij, de oud-kampioen incluis.

Eén smetje was er. Delen van de vloer schoven tijdens de week een beetje uit elkaar en dat leidde sommige spelers af. "Dat gaan we verbeteren", zei Krajicek, "de spelers moeten zich helemaal op de wedstrijd kunnen concentreren."

Bezoekers

Verder was er alleen reden tot tevredenheid. ABN Amro verkneukelde zich over het succes van het 31e toernooi, 104.739 bezoekers onder wie 10.000 eigen gasten en 4,5 miljoen bezoekers van de website. "We waren populairder dan Idols", pronkte hoofd sponsoring Ellen Kousen, "maar de bank blijft het zakelijk bekijken. Pas na de evaluatie wordt beslist of na 2005 de sponsoring wordt voortgezet."

Zwaar

Zijn debuut als toernooidirecteur viel Krajicek wel zwaar. "De eerste twee dagen waren zeer vermoeiend. Ieder halfuur had ik wat. Later ging het me gemakkelijker af, en moet ik zeer tevreden zijn. Jammer is wel dat ik weinig wedstrijden heb kunnen zien."