UTRECHT/AMSTERDAM - NAC Breda bleek zondag alsnog te sterk voor het met veel strijd en wilskracht opererende FC Utrecht: 1-2. In de af en toe veel te harde en onvriendelijke confrontatie, waarin Van der Haar (FC Utrecht) al na 31 minuten zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Braamhaar, moest het Utrechtse tiental zich in de slotfase neerlegen bij het grote overwicht van de Bredanaars.

"Ik ben erg ontgoocheld," sprak een teleurgestelde FC Utrecht-trainer Booij na afloop. "En niet alleen vanwege de nederlaag, maar vooral omdat de scheidsrechter weer een rol van betekenis in ons nadeel heeft gespeeld."

Van der Haar

De Utrechtse trainer doelde op de tweede gele kaart voor Van der Haar, die na appelleren van NAC-doelman Babos werd gegeven. "Volgens mij is het zo, dat een speler die pleit voor een kaart van een tegenstander, zelf ook een kaart moet krijgen. Terwijl Van der Haar mij in de rust vertelde dat hij niet bewust naar de bal had geslagen. Maar de scheidsrechters blijven ons al vanaf de winterstop achtervolgen."

Ponk

Nog voor de wedstrijd had FC Utrecht al de tegenvaller van het uitvallen van doelman Ponk, die in de warming up een zware liesblessure had opgelopen. Hij werd vervangen door Terol. In de bij vlagen veel te harde en onvriendelijke wedstrijd had Van der Haar al na 11 minuten op fraaie wijze de openingstreffer voor zijn rekening genomen (1-0).

Met tien man hield FC Utrecht lang stand, omdat NAC in de eerste helft in aanvallend opzicht geen vuist kon maken. Verder dan twee afstandsschoten van Slot en Boukhari op de vuisten van invaller-doelman Terol kwamen de Bredanaars niet.

FC Utrecht kreeg zelfs nog de beste kansen om de voorsprong op te voeren. De Groot mikte evenwel net iets te hoog en Van den Bergh zag zijn volley in de korte hoek gestopt door doelman Babos.

Vos

Ook na rust kon NAC ondanks een voortdurend veldoverwicht tegen het massaal verdedigende FC Utrecht aanvankelijk niet meer bedenken dan een knal op de paal van Boukhari. Invaller Vos, die nog geen minuut in het veld stond, trad weer eens op als de verlosser voor NAC. Hij maakte gebruik van een botsing tussen Zwaanswijk en Schut, waardoor hij vrij voor doelman Terol simpel de gelijkmaker kon intikken (1-1).

FC Utrecht was zelfs nog dichtbij de winnende treffer, maar het schot van Leitoe raakte de lat. In de slotfase schoot de voortdurend door het publiek uitgefloten Boukhari de winnende treffer binnen: 1-2.