AMSTERDAM – Robin van Persie gaat in de zomer praten met de clubleiding van Arsenal over zijn toekomst. Het contract van de topscorer bij de Londense club loopt in 2013 af.

"We hebben nog geen exacte datum, maar ik ga na het seizoen zeker praten met manager Arsène Wenger zoals ik dat eerder ook al gedaan heb. Het zal onder meer gaan over mijn toekomst, maar ook over andere dingen", aldus Van Persie op de site van wereldvoetbalbond FIFA.

Van Persie werd onlangs gekozen tot voetballer van het jaar in Engeland. Hij maakte in totaal 35 doelpunten in de verschillende competities.

"Arsenal is een ongelooflijke club. Ik heb hier veel geleerd. Wat er ook gebeurt, ik zal altijd Gunner blijven", aldus de aanvaller.

Podolski

Wenger verwacht dat het voor Van Persie komend seizoen makkelijker wordt met de onlangs aangetrokken Duitser Lukas Podolski in zijn buurt.

"Podolski is een veelzijdige aanvaller die in het midden, aan de zijkant en achter de spits kan spelen. Bovendien kan hij ook scoren. We zijn dit seizoen soms te veel afhankelijk geweest van Van Persie alleen", aldus de Fransman.

"Podolski past goed met Van Persie in één team. Dat was een belangrijke reden om hem aan te trekken."