AMSTERDAM - Fernando Alonso zegt dat de updates die Ferrari heeft doorgevoerd aan de auto over ruim een week tijdens de Spaanse Grand Prix al vrucht moeten afwerpen wil hij nog in aanmerking komen voor de wereldtitel.

De tweevoudige wereldkampioen, die ondanks een weinig competitieve auto na vier races nog maar tien punten minder heeft dan WK-leider Sebastian Vettel, testte deze week in Mugello onder meer met een nieuw bodywork en een andere uitlaatconfiguratie.

“In de eerste vier Grands Prix gaven we per ronde bijna een seconde toe op de topteams”, roept Alonso tegenover de BBC in herinnering.

“Als we nog willen strijden om de titel, moet die achterstand zo snel mogelijk worden verkleind. Nu hebben we al moeite om Q3 te halen tijdens de kwalificatie, dat kan niet als je de ambitie hebt om kampioen te worden.”

Ferrari heeft al aangekondigd na de race in Spanje met nog enkele aerodynamische updates te komen.

“De race in Barcelona volgende week is een heel belangrijk moment. We zullen niet meteen op pole position staan, wonderen bestaan niet, maar het is wel een eerste stap om de kloof proberen kleiner te maken. We realiseren ons echter ook dat de concurrentie niet stil zit.”