AMSTERDAM - Arjen Robben heeft zijn contract bij Bayern München verlengd tot medio 2015. De oude verbintenis van de 28-jarige Groninger liep halverwege 2013 af.

“We zijn zeer gelukkig dat we de samenwerking met Robben kunnen voortzetten”, meldt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern in een persbericht.

“Arjen is voor Bayern een zeer belangrijke speler. Hij is een garantie voor een mooie toekomst.”

Robben en Bayern waren al maanden met elkaar in gesprek. “Ik heb altijd al gezegd dat ik me heel goed voel bij Bayern”, meldt de buitenspeler.

“Deze club is als een familie voor me. Ik voel me hier echt thuis. Ook in sportief opzicht is dit een logisch besluit. Ik weet zeker dat we de komende jaren veel successen zullen vieren.”

Beckenbauer

De afgelopen weken zou de Groninger zijn gaan twijfelen over het ondertekenen van een nieuw contract, omdat hij ontevreden was over de reactie van de clubleiding nadat Franck Ribéry hem een klap uitdeelde tijdens de rust van het duel met Real Madrid.

De Nederlander kreeg ook kritiek van Franz Beckenbauer. De invloedrijke clubicoon bekritiseerde Robben na diens gemiste strafschop tegen Borussia Dortmund.

Beckenbauer bond eerder deze week in en zei ‘fan' van Robben te zijn. “FC Bayern heeft Robben nodig”, aldus 'Der Kaiser'.

Champions League

Bayern strijdt op zaterdag 19 mei met Chelsea om de eindzege in de Champions League. In de competitie finisht de club als tweede achter Borussia Dortmund.

Robben speelt sinds de zomer van 2009 voor Bayern, dat hem destijds overnam van Real Madrid. Eerder kwam de international uit voor FC Groningen, PSV en Chelsea.