ROTTERDAM - John Guidetti heeft goede hoop dat hij op tijd fit is om zich later deze maand aan te sluiten bij de Zweedse nationale selectie, die zich vanaf 24 mei voorbereidt op het EK.

Door Sander van Hal

“De kans dat ik het haal is groot, want mijn gezondheid gaat hard vooruit”, zegt de met een zenuwontsteking kampende Feyenoord-spits. “Alles ziet er positief uit.”

De kracht in zijn rechterbeen neemt met de dag toe. “Ik loop al weer. Twee dagen geleden kon mijn been nog niet eens bewegen. Sindsdien ben ik zó hard vooruitgegaan."

"We bekijken mijn situatie nu van dag tot dag. Ik wil niets overhaasten, met het gevaar dat ik straks zwaar geblesseerd raak.”

Slim zijn

Guidetti had komende zondag graag meegedaan in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, uit bij sc Heerenveen.

“Maar soms moet je slim zijn. Ik ben pas twintig jaar, hè! Als ik 36 was geweest, had ik misschien het risico genomen om nog in actie te komen. Nu kan ik niet zo stom zijn. Ik moet aan mijn carrière denken, anders lig er straks misschien een jaar uit.”

Of hij zondag als supporter meegaat naar Friesland weet hij nog niet. “We moeten eerst zien hoe het de komende dagen met mijn gezondheid gaat."

"Als het voor mij het beste is om mee te gaan, dan ga ik mee. En anders wacht ik de jongens hier op bij De Kuip, als ze terugkomen met de bus. Ga ik lekker met ze dansen. Ze weten dat ik van ze hou.”