KUALA LUMPUR - De Nederlandse hockeyers zijn maandag bij het wereldkampioenschap in Kuala Lumpur ontsnapt aan het eerste puntenverlies. Teun de Nooijer bezorgde Oranje in het tweede groepsduel met Argentinië in de voorlaatste minuut de verdiende zege: 2-1.

De titelverdediger, die zondag met 4-0 won van Nieuw-Zeeland, liet zowel in de eerste als tweede helft legio kansen liggen. Nederland speelt in Maleisië de eerstvolgende wedstrijd tegen het nog puntloze België, woensdagochtend om 08.05 uur plaatselijke tijd.

De favorieten in van Oranje in groep A maakte geen fout. Ook Duitsland en Pakistan hebben zes punten uit twee wedstrijden. Duitsland won maandag met 3-0 van Zuid-Afrika, Pakistan versloeg het verrassende België maar net: -2.

Ook het iets minder hoog aangeslagen Spanje heeft in Maleisië de eerste twee wedstrijden gewonnen. De eerste twee van de groep, die uit acht ploegen bestaat, plaatsen zich voor de halve finales. Voor Oranje hangt veel, zoniet alles, af van het komende weekeinde. De titelverdediger speelt zaterdag tegen Pakistan en zondag tegen Duitsland.

De ploeg van bondscoach Joost Bellaart heeft pech dat de twee concurrenten elkaar pas volgende week dinsdag in de zevende en laatste speelronde treffen. Duitsland en Pakistan zouden het daarbij op een 'akkoordje' kunnen gooien indien beide landen genoeg hebben aan een punt om de laatste vier te bereiken.