ROTTERDAM - Juan Carlos Ferrero heeft de finale bereikt van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. De als tweede geplaatste Spanjaard versloeg titelverdediger Max Mirnyi uit Wit-Rusland in een zeer hoogstaande partij met 6-7 (tiebreak 2-7) 6-3 7-6 (7-4).

Mirnyi leek aanvankelijk niet te stuiten door Ferrero. Met harde kanonslagen (opslagen rond de 200 km/h) en geplaatste korte ballen, had de Spanjaard geen antwoord op het aanvallende spel van de titelverdediger. Pas in de derde servicegame van Myrniy kreeg Ferrero meer grip op het spel van de Wit-Rus. Myrniy trok in de eerste set uiteindelijk wel aan het langste eind; 7-6 (2-7)

In de tweede set bleek één break voldoende voor Ferrero om de set met 6-3 naar zich toe te trekken. Ook in de beslissende set veranderde Myrniy zijn tactiek van serve/volleyspel niet. Aan het net bleek Myrniy niet langer rotsvast. De vaak spaarzame gaten die de 26-jarige Rus aan het net liet, benutte Ferrero met scherpe passeerslagen.

Ferrero kwam in de beslissende set al vrij snel op een break voorsprong. De 26-jarige Rus gaf zich niet gewonnen. Myrniy brak bij de stand 5-4 in het voordeel van Ferrero terug. In de tiebreak wurmde Ferrero zich alsnog langs Myrniy; 7-4.

In de finale komt Ferrero uit tegen de Australiër Lleyton Hewitt die in de eerste halve finale met 6-3 6-3 won van de Brit Tim Henman. Opvallend detail: Juan Carlos Ferrero besliste alle vier zijn partijen in de tiebreak. Tegen de Nederlanders John van Lottum en Raemon Sluiter en de Wit-Rus Max Mirnyi gebruikte hij drie sets.