AMSTERDAM - Dick Advocaat en PSV hebben een mondeling akkoord bereikt over een contract dat de huidige bondscoach van Rusland voor één seizoen aan de Eindhovenaren verbindt.

De coach die van 1995 tot 1998 al aan het roer stond bij de club uit Brabant bevestigt dit zelf tegenover Voetbal International.

"We moeten alles nog op papier zetten. Ik verwacht dat dit deze week wel zal gebeuren", zegt hij.

Eerder op de maandag liet Advocaat al weten na het aankomende EK in Polen en Oekraïne niet verder gaat als bondcoach van Rusland.

Phillip Cocu

Advocaat volgt bij PSV interim-trainer Phillip Cocu op, die in maart de taken overnam van de ontslagen Fred Rutten.

De gelouterde trainer uit Den Haag gaat in Eindhoven samenwerken met assistent Ernest Faber.

Cocu neemt volgend seizoen samen met Chris van der Weerden de A1 onder zijn hoede.

Potentie

Advocaat won tijdens zijn eerste periode bij PSV de KNVB-beker (1996), landstitel (1997) en twee keer de Johan Cruijff-schaal.

De trainer, die aangeeft enkele weken geleden te zijn benaderd door PSV, denkt met zijn nieuwe werkgever om de prijzen mee te kunnen doen.

"Dit PSV heeft veel potentie, maar er moet nog wel wat gebeuren. Dat zullen we in de komende week ook wel bespreken."

Van Bommel

Naast Advocaat keert waarschijnlijk ook Mark van Bommel terug bij PSV. De aanvoerder van Oranje zou de Brabanders de voorkeur geven boven een langer verblijf bij AC Milan.

PSV en Van Bommel praten al maanden over een nieuwe samenwerking. De middenvelder speelde eerder met veel succes in Eindhoven en dwong daar een transfer naar FC Barcelona af.

Via Bayern München belandde Van Bommel begin vorig jaar bij AC Milan, waarmee hij direct kampioen van Italië werd. De 35-jarige Limburger beschikt over een aflopend contract in Milaan. Van Bommel heeft benadrukt op gevoel een keuze te willen maken over zijn toekomst.

Hij zou de tweede aanwinst voor PSV worden voor volgend seizoen, na de Deense verdediger Mathias 'Zanka' Jörgensen.