AMSTERDAM - Het sporttribunaal CAS heeft de levenslange olympische schorsing die het Brits Olympisch Comité (BOA) oplegt aan dopingzondaars onrechtmatig verklaard.

Vorig jaar oordeelde het mondiale antidopingagentschap WADA al dat de regel van het BOA om sporters die een schorsing wegens dopinggebruik hebben uitgezeten levenslang te weren van de Olympische Spelen in strijd is met de mondiale regelgeving.

Door de uitspraak van het CAS, de hoogste rechtsinstantie in de sportwereld, mogen atleet Dwain Chambers en wielrenner David Millar weer hopen op deelname aan de Spelen in Londen.

Vorig jaar verloor het International Olympisch Comité (IOC) een vergelijkbare zaak. Het IOC wilde dopingzondaars uitsluiten van de eerstvolgende Spelen na het uitzitten van hun schorsing.

Millar

Een woordvoerder van de Britse wielerbond wilde tegenover de BBC niet ingaan op een mogelijke selectie van Millar voor de olympische wegwedstrijd.

“In juni hakken we de knoop door. We kijken naar de fysieke staat van de renners. Het gaat erom een team te formeren met veel kans op eremetaal.”