AMSTERDAM - Roy Hodgson lijkt de belangrijkste kandidaat om Fabio Capello op te volgen als bondscoach van Engeland.

De huidige trainer van West Bromwich Albion heeft van zijn club toestemming gekregen om met de Engelse voetbalbond FA te praten.

Volgens de voorzitter van de FA, David Bernstein, is Hodgson de enige kandidaat voor het bondscoachschap van het Engelse elftal. ''Roy is de enige die we hebben benaderd.''

Het Engelse nationale team zit sinds februari zonder bondscoach. Toen stapte Capello op. Stuart Pearce is tijdelijk aangesteld als vervanger. Harry Redknapp, momenteel coach van Tottenham Hotspur, leek de grootste gegadigde om Capello op te volgen.

Hodgson werd in juli 2010 nog aangestelde als de nieuwe coach van Liverpool, maar op 8 januari werd zijn contract daar ontbonden. Eerder was hij trainer van onder meer Internazionale en Fulham.

Hodgson staat met West Bromwich op een acceptabele tiende plaats in de Premier League. ''Roy heeft de laatste vijftien maanden fantastisch werk gedaan en de interesse van de FA is daarvan het bewijs. Hij is een trotse Engelsman, dus wij begrijpen heel goed dat hij over de zeer gewaardeerde post van bondscoach wil praten'', reageerde voorzitter Jeremy Peace van West Bromwich.