ROTTERDAM - Na Dennis van Scheppingen en John van Lottumheeft Juan Carlos Ferrero ook Raemon Sluiter uitgeschakeld in hetRotterdamse ABN Amro-toernooi. In een dramatische partij zegevierdede als tweede geplaatste Spanjaard met 1-6 7-5 en 7-6.

De beslissingviel in de tiebreak met 12-10. Ferrero benutte zijn zevendematchpoint. Sluiter had er in de tiebreak twee. Na de uitschakelingvan Sluiter is er geen enkele Nederlander meer over. Er waren ervijf aan het toernooi begonnen.

Mug

Hij wordt De Mug genoemd; Juan Carlos Ferrero.Hij was een ware plaag voor het Nederlandse tennis. Eerst velde hijDennis van Scheppingen, vervolgens in een dramatische driesetterJohn van Lottum en vrijdagavond in een nóg dramatischer partijRotterdams locale held Raemon Sluiter: 1-6 6-4 7-6 met 12-10 in detiebreak van de beslissende set.

De 24-jarige Spanjaard, 2e van de plaatsingslijst, promoveerdenaar de halve finale tegen Max Mirnyi, de titelverdediger uitWit-Rusland. De Australiër Lleyton Hewitt en de Brit Tim Henmanzijn de kanonnen in de andere halve finale. De ontknoping van hete ABN Amro World Tennis Tournament gaat door zonder Nederlanders.

Bliksemstart

Raemon Sluiter weerde zich tegen Ferrero met alles wat hij had.Vechtlust en uitstekend tennisspel. Net als tegen Alex Corretja enSjeng Schalken nam hij een bliksemstart. Hij liep tegen de kampioenvan Roland Garros in een kwartier uit naar 5-0 en won de set met-1.

Was Ferrero nog kapot van de uitputtingsslag tegen Van Lottum ofzou hij nog tot een kunststuk in staat zijn? Hij ging in de tweedeset beter serveren. Sluiter moest het duel aangaan. Hetslagengeweld evolueerde in hoog tempo naar een dramatischeontknoping tegen middernacht. Een zwakke servicebeurt van Sluiteropende de deur voor Ferrero die onmiddellijk toesloeg: 6-4.

Warme zaal

In de derde set steeg de spanning in de warme zaal per game.Beide spelers verloren geen game meer. Het zag er wel steeds meernaar uit dat Ferrero een beetje de overhand kreeg. Hij liet wel op-4 een matchpoint liggen. De Spanjaard kreeg er in de tiebreak nogzes alvorens hij won, maar moest er zelf ook twee van deRotterdammer wegwerken.

Sluiter reageerde zich na afloop uitteleurstelling af op een deur van de kleedkamer. ''Als kind droomje ervan zulke partijen te spelen. Dit was een nachtmerrie omdat ikverloor. Ik moet erkennen dat Ferrero de betere tennisser was, maarik had hier toch wel heel graag willen winnen.''

Beest

Sluiter sloot de vijfde dag af in Rotterdam waar vierkwartfinales op het programma stonden. De zege van Max Mirnyi op deFin Jarkko Nieminen (6-4 7-6) was geen verrassing. Het Beest uitWit-Rusland wilde zijn enige enkelspeltitel glansrijk verdedigen endeed dat met zijn achtste overwinning in Ahoy op rij.

De Australiër Lleyton Hewitt ontwikkelde zich totpubliekslieveling door de Duitse hardloper Rainer Schüttler in tweesets tot overgave te dwingen: 7-6 6-3. Ook geen sensatie.

Tennisfenomeen

Het beoogde hoogtepunt van de kwartfinales van het duel tussenTim Henman en Roger Federer. De 29-jarige Brit maakte zijnreputatie waar. Hij won vijf keer eerder van de huidige nummer 1van de wereld en voegde er een zesde triomf aan toe. De enige keerdat hij verloor van het 22-jarige Zwitserse tennisfenomeen was inMiami 2002 toen hij geblesseerd moest opgeven.

Met 6-3 7-6(tiebreak 11-9) sloeg Henman zich naar zijn zesde halve finale teRotterdam. Hij zegevierde verdiend, want hij had de partijgedicteerd. ''Ik speel graag tegen Federer. Hoe dat komt weet ikniet'', zei Henman. ''Tegen Hewitt die ik in de halve finaletegenover me krijg, heb ik daarentegen nooit een partij gewonnen.''

Zegereeks

Henman maakte een einde aan de 16-delige zegereeks van RogerFederer. De laatste verliesbeurt van de Zwitser dateerde vannovember in Parijs. Daarna klom Federer, via winst in de AustralianOpen, naar de top van de tenniswereld.

Federer treurde nauwelijks om zijn eerste nederlaag in 2004.''Ik ben teleurgesteld, maar ik kan het accepteren. Ik heb kansengehad toen ik met 5-1 voorkwam in de tiebreak van de tweede set enheb Henman laten terugkomen. Ik ben niet ver meer af van de dag datik hem ga verslaan.''