AMSTERDAM - Rafael van der Vaart had zondagavond een belangrijk aandeel in de overwinning van Tottenham Hotspur op Blackburn Rovers: 2-0.

De Heemskerker opende in de 22e minuut de score. Kyle Walker tekende een kwartier voor tijd voor het andere doelpunt.

Door de winst klimmen de Spurs naar de vierde plek op de ranglijst, die aan het einde van de rit recht geeft op voorronde Champions League.

Blackburn Rovers komt door het verlies steeds dichter in de buurt van degradatie. De Rovers hebben drie punten achterstand op een veilige zeventiende plek.

Torres

Chelsea heeft de vorm die het afgelopen dinsdag in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona etaleerde, doorgezet naar de competitie. De Londenaren lieten voor eigen publiek geen spaan heel van Queens Park Rangers: 6-1.

Roberto di Matteo had zijn elftal ten opzichte van het duel tegen FC Barcelona weer op veel posities gewijzigd. Zo kreeg Fernando Torres de voorkeur boven Didier Drogba en de Spaanse spits maakte zijn uitverkiezing meer dan waar.

Torres komt sinds zijn overgang van Liverpool naar Chelsea maar moeizaam tot scoren, maar maakte er tegen QPR drie. De andere doelpunten kwamen op naam van Daniel Sturridge, John Terry en Florent Malouda. Djibril Cissé deed namens de bezoekers in de slotfase nog wat terug.

Het was voor Chelsea pas de eerste zege in een Londense derby dit seizoen. Door de overwinning doet de ploeg weer volop mee in de strijd om de vierde plek. Chelsea staat zesde met een punt minder dan Tottenham Hotspur en Newcastle United.