AMSTERDAM - PSV blijft in de race voor deelname aan de voorrondes van de Champions League. De Eindhovenaren zegevierden zondagmiddag met 3-1 bij Roda JC.

PSV komt hierdoor met 63 punten in elk geval voor even op de tweede plaats, wetende dat de concurrenten later op de dag nog in actie komen.

De Eindhovenaren verzuimden in Kerkrade te werken aan het doelsaldo, dat in de eindstand na 34 wedstrijden nog weleens een voorname rol kan gaan spelen. Vooral Jeremain Lens had het vizier niet op scherp staan.

Dries Mertens zette PSV tegen het zwak verdedigende Roda al na zeven minuten op voorsprong, waarna Marcelo na een half uur uit een corner de 2-0 maakte.

Roda-trainer Harm van Veldhoven greep daarna in en wisselde Vukovic voor Mitchell Donald. De van PSV gehuurde Serviër wierp woedend zijn shirt naar de bank.

Omdat PSV een reeks van kansen miste, Lens raakte onder meer twee keer de lat, bracht de 2-1 van Sanharib Malki de spanning na 65 minuten onverwacht weer terug.

Rode kaart

Echt in de problemen kwam PSV desondanks niet meer. Zeker niet nadat Roda-keeper Pawel Kieszek tien minuten voor tijd de rode kaart kreeg. Hij zou in het eigen strafschopgebied Jetro Willems hebben gevloerd. De PSV-er ging wel erg gemakkelijk naar de grond.

Lens zag zijn dramatisch ingeschoten strafschop nog gestopt door invaller-doelman Mateusz Prus, maar stelde een minuut daarna Memphis Depay nog wel in staat om de 3-1 te maken.

Daarmee was de eerste uitzege van PSV in de eredivisie sinds 18 december een feit.