AMSTERDAM - Real Madrid is zeer dicht bij de 32e landstitel in de clubhistorie. De koploper van Spanje maakte zondag geen fout tegen Sevilla: 3-0.

Met zijn 43e competitietreffer van het seizoen bracht Cristiano Ronaldo de thuisploeg al na negentien minuten aan de leiding.

Karim Benzema verdubbelde even na rust de marge. De Fransman was in de 52e minuut ook verantwoordelijk voor de 3-0.

Real Madrid had al kampioen worden als FC Barcelona had verloren van Rayo Vallecano. De Catalanen wonnen echter zeer eenvoudig met 7-0.

Woensdag treedt Real Madrid, dat woensdag door Bayern München werd uitgeschakeld in de Champions League, aan tegen Athletic de Bilbao.

Malaga

In de strijd om de derde plaats boekte Malaga een belangrijke zege op directe concurrent Valencia: 1-0. Ignacio Camacho maakte in de 27e minuut de enige treffer.

Hedwiges Maduro had een basisplaats bij Valencia en kreeg voor rust een gele kaart. Sofiane Feghouli kreeg er twee en werd na ruim een uur van het veld gestuurd.

Bij Malaga mocht Ruud van Nistelrooij het laatste kwartier nog als invaller opdraven. Valencia is nog steeds derde, maar Malaga staat in punten gelijk met nog drie wedstrijden te gaan.