ENSCHEDE - De kampioensschaal van de eredivisie is zondagmiddag gearriveerd in Enschede. Directeur Bert van Oostveen van de KNVB bracht de trofee binnen in de Veste.

Ajax moet zondag winnen bij FC Twente en hopen op een gelijkspel tussen Feyenoord en AZ in De Kuip. De Amsterdammers kunnen dan de 31e landstitel op het palmares bijschrijven.

Het zou voor het eerst sinds 1996 zijn dat Ajax de titel prolongeert. Vorig seizoen werd de schaal ook binnengehaald in een rechtstreekse confrontatie met Twente.

De laatste ploeg die de titel veilig stelde in Enschede was PSV. Op 21 april 2000 wonnen de Eindhovenaren met 3-1 bij Twente. Arnold Bruggink scoorde toen drie keer tegen zijn oude club.

Vorig seizoen was de schaal ook in Enschede voor de thuiswedstrijd van Twente tegen Willem II. Ajax bleef toen bij en pakte de titel twee weken later in de Arena.

Als de gewenste resultaten voor Ajax zondag uitblijven, kan de ploeg woensdag kampioen worden. De formatie van coach Frank de Boer speelt dan thuis tegen VVV-Venlo.