KERKRADE - Roda JC heeft de thuiswedstrijd tegen Volendam methet kleinst mogelijke verschil gewonnen. De Limburgers wonnen met-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam na rust op naam vande Braziliaan Cristiano. Door de zege stijgt Roda op de ranglijstnaar de vijfde positie in de eredivisie.

Volendam haalt dit seizoen het slechtste in RodaJC naar boven. De Kerkraadse ploeg morstte eerder dit seizoenkostbare punten aan de Dijk en haalde met slechts negen spelers heteindsignaal. Vrijdagavond speelde Roda in eigen huis zijn slechtstewedstrijd tot dusver. Het won wel, maar de manier waarop wasbedroevend.

Plaaggeest

Het duel was het aankijken niet waard. Roda JC wilde wel maarkon niet en Volendam wilde pas voetballen toen het na een uur opachterstand kwam. De gasten bouwden een muur op op eigen helft enRoda ontbeerde de creativiteit om die te slechten. Ook Kone, delaatste week de plaaggeest van iedere defensie, deelde in demalaise. Het handjevol kansen was niet aan de thuisclub besteed.

Roda schakelde aan het begin van de tweede helft een tandje bij,maar de stormloop resulteerde niet in kansen. Het was dan ook nietverwonderlijk dat de treffer door toeval tot stand kwam. Wie hadverwacht dat het doelpunt bevrijdend zou werken voor de Limburgerskwam bedrogen uit.

Knappe solo

De ploeg van trainer Vloet bleef prutsen en Volendam ging zowaarop zoek naar een doelpunt. En een puntje was zeker mogelijk geweestvoor de bezoekers, die de pech hadden dat een overtreding van VanHoogdalem niet met een strafschop werd bestraft. Fung a Wing kreegna een knappe solo de uitgelezen mogelijkheid om Volendam langszijte brengen, maar hij schoot over.

Roda JC, dat in de slotfase via Sergio nog dicht bij de 2-0 was,haalde met hangen en wurgen het eindsignaal. Door de zege zijn deLimburgers wel gestegen naar de vijfde positie op de ranglijst.