AMSTERDAM - sc Heerenveen geeft de strijd om hoge klasseringen in de eredivisie nog niet op. Het elftal van trainer Ron Jans won zaterdag in een open wedstrijd bij Heracles Almelo, 2-4. 

Bas Dost, spelend met masker, was de grote man met twee treffers.

In een zeer vermakelijke wedstrijd opende de topscorer van de eredivisie de score.

Hoewel er voor rust al veel kansen waren aan weerszijden, werd er pas na rust weer gescoord. Luciano Narsingh zette Heerenveen op 0-2, maar Willie Overtoom bracht de spanning terug.

Filip Djuricic tilde de marge weer naar twee en nadat Thomas Bruns weer wat terug deed namens Heracles, besliste Dost tien minuten voor tijd het duel met zijn tweede doelpunt. Volledig wedstrijdverslag

VVV

VVV-Venlo heeft door een 2-1 zege op ADO Den Haag de kansen op rechtstreekse handhaving in de eredivisie levend gehouden. De ploeg van Ton Lokhoff moet in de resterende twee duels vier punten achterstand op de Hagenaars zien goed te maken.

Kenneth Omeruo was de schlemiel van de wedstrijd. De centrale verdediger scoorde voor ADO, maakte een eigen doelpunt en kreeg ruim twintig minuten voor tijd een rode kaart. VVV stond op dat moment al met 2-1 voor en gaf dat niet meer uit handen. Volledig wedstrijdverslag

Vitesse

Vitesse verzekerde zich door een benauwde 3-2 zege op Excelsior van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Excelsior gaf net als vorige week tegen FC Twente in de blessuretijd een punt uit handen.

In de eerste helft zag het er nog goed uit voor de hekkensluiter van de eredivisie. Het kwam door middel van een curieus doelpunt zelfs op voorsprong. Jan-Arie van der Heijden passeerde met een snoeiharde kopbal zijn eigen doelman Piet Velthuizen. Kort voor rust verdubbelde Roland Alberg met een knap doelpunt de marge.

Na rust keerden de kansen. Alexander Büttner benutte twee strafschoppen en Marco van Ginkel schonk Vitesse in blessuretijd alsnog een gelukkige zege. Volledig wedstrijdverslag

NAC

NAC Breda heeft zich veilig gespeeld in de eredivisie. De ploeg van trainer John Karelse toonde bij FC Utrecht karakter door zich terug te knokken na een vroege achterstand. De bezoekers trokken de wedstrijd in de laatste twintig minuten naar zich toe: 1-3.

Frank Demouge zette Utrecht nog wel op voorsprong, maar Robbert Schilder trok de stand na rust gelijk.

Dankzij twee late treffers van Alex Schalk en Jeffrey Sarpong nam NAC de drie punten mee naar Breda. Volledig wedstrijdverslag

Lees alles over de eredivisie op NUsport 

Heerenveen meldt zich weer in de top