CHICAGO - Chicago Bulls heeft zaterdag de eerste wedstrijd in de play-offs van de NBA gewonnen. De beste ploeg van het reguliere seizoen was in het eigen United Center te sterk voor Philadelphia 76ers: 103-91.

Derrick Rose was met 23 punten de meest trefzekere speler bij de Bulls. Dinsdag is het tweede duel in de best-of-sevenserie, opnieuw in Chicago.

Tegenvaller voor de Bulls was de nieuwe blessure die Rose opliep.

De meest waardevolle speler (MVP) van vorig seizoen moest zaterdag in de slotfase van de wedstrijd het veld verlaten met een knieblessure.

Kruisband afgescheurd

Onderzoek wees uit dat hij een kruisband in zijn linkerknie heeft gescheurd. Rose komt dit seizoen niet meer in actie. Hij mist ook de Olympische Spelen.

''Dit is niet alleen voor ons beangstigend, maar voor heel de stad Chicago'', aldus guard Richard Hamilton van de Bulls. Rose kampt het hele jaar al met allerlei pijntjes.

Ook Miami Heat begon goed aan de play-offs. De ploeg van LeBron James liet geen spaan heel van New York Knicks: 100-67.

Met name de defensie van de Heat was voortreffelijk. Carmelo Anthony, die de laatste weken op dreef was, kwam niet verder dan elf punten. James was de grote man bij Miami met 32 punten.

De tweede wedstrijd is maandag.