SITTARD - MVV en Go Ahead Eagles hebben vrijdag de laatste twee plekken in de play-offs voor promotie naar de eredivisie bemachtigd.

Na de 34e en laatste speeldag van de Jupiler League hielden deze ploegen FC Dordrecht en Fortuna Sittard net achter zich in de stand.

MVV eindigde als achtste door een 2-0 zege bij FC Oss, de Eagles speelden dankzij een doelpunt in blessuretijd van Freek Heerkens gelijk bij Fortuna Sittard (1-1) en hielden de Limburgers daarmee uit de play-offs.

De ploeg uit Deventer bleef Dordrecht, dat met 2-1 verloor bij Helmond Sport, op doelsaldo voor.

Fortuna was lang op weg naar een plek in de play-offs. De Limburgers namen kort voor rust de leiding via Danny Schreurs en hadden op dat moment virtueel de felbegeerde negende plaats in handen.

Heerkens zorgde in de extra tijd echter voor een enorme rouwstemming in Sittard. Voor de Eagles is het bereiken van de play-offs een knappe prestatie na een roerig seizoen.

Inhaalrace

Onder Jimmy Calderwood, opvolger van de vorige maand vertrokken trainer Joop Gall, zette Go Ahead Eagles een inhaalrace in die uiteindelijk heeft geresulteerd in een plek in de play-offs.

MVV kwam uit op 51 punten, Go Ahead Eagles en Dordrecht op 50 en Fortuna Sittard op 48. Kampioen FC Zwolle sloot af met een overwinning op SC Veendam (2-0).

Play-offs

De tickets voor de play-offs zijn verdeeld in de Jupiler League. Na de laatste speelronde in de eredivisie, op zondag 6 mei, stromen de nummers 16 en 17 uit die competitie ook in.

Eerste ronde, dinsdag 1 mei: Go Ahead Eagles - FC Den Bosch (wedstrijd A), MVV - SC Cambuur (B); returns op zaterdag 5 mei.

Halve finales, donderdag 10 mei: winnaar wedstrijd A - nummer 17 eredivisie (C), Willem II - Sparta Rotterdam (D), Helmond Sport - FC Eindhoven (E), winnaar wedstrijd B - nummer 16 eredivisie (F); returns op zondag 13 mei.

Finales, donderdag 17 mei: winnaar wedstrijd C - winnaar wedstrijd D, winnaar wedstrijd E - winnaar wedstrijd F; returns op zondag 20 mei.