AMSTERDAM - Michaëlla Krajicek is nog niet fanatiek op zoek naar een nieuwe coach. Ze begint volgende week in Boedapest aan haar jacht op plaatsing voor de Olympische Spelen in Londen.

“Ik moet een goede keuze maken en heb geen haast. Mijn vader Petr reist de komende weken gewoon met me mee”, aldus Krajicek vanuit Praag tegenover NUsport.

De Tsjechische Nederlandse brak vorige maand met haar coach Eric van Harpen, die zich erg kritisch over haar uitliet.

“Het is wel grappig eigenlijk. Hij heeft me een paar dagen geleden nog een mail gestuurd met zijn verontschuldigingen.”

“Op tennisgebied ging het heel goed, maar er waren persoonlijk te veel kleine dingen waarin we elkaar niet lagen. Ik spreek hem ook niet echt meer.”

Knieblessure

De 23-jarige Krajicek nam na haar verdienstelijke optreden tegen Victoria Azarenka op het toernooi van Miami een maand de tijd om te trainen.

“Ik moest weer aansterken en energie opdoen. Ik had ook een klein beetje last van mijn knie en het toernooi van Fes kwam deze week net te vroeg. Nu kan ik weer voluit spelen.”

Ze trainde twee weken met broer Richard in Nederland en deze week met vader Petr in Praag. Dit weekend reist ze naar Boedapest.

“Ik heb daar ooit de halve finale gehaald, dus daar hoop ik nu weer op. Al is dat wel heel lang geleden.”

Motivatie

Krajicek staat nu 67e op de wereldranglijst en moet nog dertien plekken stijgen om zeker te zijn van de Spelen. Na Roland Garros wordt de balans opgemaakt.

“Volgens mijn berekening moet ik nog driehonderd punten halen en dat is best veel. Het geeft wel wat extra motivatie voor de komende toernooien.”

“Meedoen aan de Spelen is echt mijn droom. Zeker omdat het op Wimbledon is op mijn lievelingsondergrond gras.”

Nottingham

Krajicek hoopt in Londen ook te dubbelen met Robin Haase, die zo goed als zeker is van deelname aan het grootste sportevenement ter wereld.

Ze speelt na het toernooi in Boedapest in haar eigen woonplaats Praag. Een week later reist ze af naar het Franse Strasbourg en dan volgt Roland Garros.

“In die toernooien moet het gebeuren. Dan heb ik nog Nottingham achter de hand om mijn laatste punten te halen, maar daar wil ik eigenlijk niet aan denken.”