VALENCIA - Atletico Madrid kan op herhaling in de Europa League. De Spaanse club die twee jaar geleden het Europese bekertoernooi won, bereikte donderdag opnieuw de finale.

Het voegde aan de thuisoverwinning van 4-2 een verrassende uitzege van 1-0 op Valencia toe. Athletic Bilbao is op 9 mei in Boekarest de tegenstander.

Valencia begon in het eigen stadion Mestalla voortvarend aan het duel. De club van Hedwiges Maduro, die de hele wedstrijd op de bank bleef, zette vanaf de eerste minuut druk op de tegenstander uit Madrid.

Uit de soms vloeiende combinaties kwamen kansen, maar geen doelpunten. Sofiane Feghouli schoot de bal hard over, Jonas stuitte op de Belgische doelman Thibaut Courtois en Roberto Soldado kopte naast.

Gevaar

Atletico had niets in te brengen in de eerste helft. Er was één moment van gevaar, toen de ploeg kon counteren en topschutter Falcao in stelling werd gebracht. Doelman Diego Alves van Valencia was alert en greep de bal net voor de voeten van de spits weg.

Onheil voor Valencia kondigde zich vroeg in de tweede helft aan toen spelbepaler Sergio Canales zich verstapte en met een op het oog zware knieblessure per brancard van het veld moest.

Kort daarna viel ineens een doelpunt voor Atletico. Diego gaf een voorzet op maat aan Adrian Lopez, die hard uithaalde en de bal in de verre hoek schoot.

Rommelig

Valencia was door het plotselinge tegendoelpunt helemaal van slag. Drukke gebaren van trainer Unai Emery hielpen niet.

Nadat invaller Tino Costa van Valencia hands had gemaakt in het strafschopgebied van Atletico en de scheidsrechter het incident verkeerd beoordeelde, sloegen de stoppen gek genoeg door bij Tiago.

De aanvoerder van Atletico gaf Soldado in de oploop van spelers een tik in het gezicht en moest met rood het veld verlaten. In de rommelige slotfase hield Atletico met tien man toch stand.