ENSCHEDE - Volgens de zaakwaarnemer van Nacer Chadli is het 99 procent zeker dat de aanvaller komende zomer bij FC Twente vertrekt. Dat zegt de manager van de 22-jarige Belg donderdag in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Chadli zou graag naar de Engelse competitie verkassen. Een overgang naar Fulham ketste eerder dit seizoen volgens zijn vertrouwensman af door een knieblessure.

De club van trainer Martin Jol besloot toen Bryan Ruiz van FC Twente te kopen.

Bij de Enschede club wordt ook rekening gehouden met een vertrek van Roberto Rosales, Nikolai Michailov en Douglas.

FC Twente heeft zich al versterkt met aanvaller Dusan Tadic (FC Groningen) en de verdedigers Andreas Bjelland (Denemarken) en Tim Breukers (Heracles Almelo). De club heeft ook interesse in AZ-speler Maarten Martens en Robbert Schilder van NAC Breda.

Prijs

Chadli wordt (net als zijn ploeggenoten John en Michailov) in verband gebracht met een overgang naar Benfica, maar daarvan is zijn zaakwaarnemer niets bekend.

Vorige maand zei Chadli in het NUsport-magazine dat hij Twente pas verlaat wanneer hij met de club een prijs heeft gepakt. ''Ooit wil ik in een grote buitenlandse competitie te spelen. Maar ik zou niet weg kunnen gaan zonder echt iets gewonnen te hebben. Lukt dat, dan zou het mooi zijn om een volgende stap te zetten'', aldus Chadli toen.