AMSTERDAM - Kiki Bertens heeft donderdag op overtuigende wijze de halve finale bereikt van het WTA-toernooi in het Marokkaanse Fes.

De twintigjarige tennisster uit Wateringen toonde zich veel te sterk voor de Spaanse Garbine Muguruza Blanco: 6-1 en 6-4.

Bertens speelt in de halve eindstrijd tegen Simona Halep. De als vijfde geplaatste Roemeense ontdeed zich verrassend een eenvoudig van Anabel Medina Garrigues: 6-2 6-1. De Spaanse voerde de plaatsingslijst aan.

Bertens stond in de tweede set met 5-1 voor. De Spaanse knokte zich terug tot 5-4, maar verloor vervolgens haar service en daarmee de wedstrijd. De partij nam 63 minuten in beslag.

Prijzengeld

Zowel Bertens (de nummer 149 van de wereld) als Muguruza Blanco (de mondiale nummer 139) moest kwalificatiewedstrijden spelen om deel te nemen aan het hoofdtoernooi.

Het WTA-toernooi in Marokko kent een prijzengeld van 220.000 dollar, ruim 150.000 euro.

Dubbelspel

In het dubbelspel was Bertens later op de dag met Arantxa Rus minder succesvol. Het Nederlandse duo verloor in de kwartfinales met 6-4 6-0 van het Tsjechisch/Russische duo Petra Cetkovska en Alexandra Panova.