AMSTERDAM - FC Twente is druk doende de selectie te versterken voor volgend seizoen. Trainer Steve McClaren heeft de prioriteit gelegd bij het aantrekken van linksbenige spelers.

Met NAC Breda is Twente opnieuw in gesprek over het aantrekken van Robbert Schilder, melden verschillende media.

De bij Ajax opgeleide speler kan zowel op het middenveld als op de linksbackpositie uit de voeten.

In de winterstop deed Twente al een vergeefse poging de 26-jarige Schilder te kopen.

Het armlastige NAC hoopt volgens TC Tubantia behalve op een transfersom voor Schilder, ook op het huren van één of meer spelers van Twente.

Creatieve middenvelder

Een nieuwe naam op de wensenlijst van McClaren is die van Maarten Martens. De Belg, net als Schilder een linkspoot, is in de ogen van de Britse coach de creatieve middenvelder die bij Twente momenteel ontbreekt.

Martens beschikt bij AZ nog over een contract tot medio 2014, maar de 27-jarige speler zegt in het NUsport-magazine van deze week dat hij na zes jaar in Alkmaar steeds meer toe is aan een nieuw avontuur.

''Ik sta voor heel veel open, ook deze zomer al. Mijn oude club Anderlecht of een andere Nederlandse ploeg is net zozeer een optie als het buitenland'', aldus Martens.

John

Ondertussen is er ook veel belangstelling voor spelers van Twente. Nadat Nacer Chadli en Nikolai Michailov al in verband werden gebracht met Benfica, geldt dat nu ook voor Ola John. De Portugese topclub bereidt volgens Tubantia zelfs al een miljoenenbod voor op de negentienjarige vleugelaanvaller.

John twijfelt omdat hij het voor zijn ontwikkeling beter acht om nog enige tijd in Enschede te blijven.

Lees voor een uitgebreid interview met Maarten Martens, over zijn periode bij AZ en zijn toekomstplannen, het NUsport-magazine dat nu in de winkels ligt en ook op de iPad verkrijgbaar is.