EINDHOVEN - De crisis binnen PSV lijkt bezworen. De hoofdrolspelers in de Eindhovense soap spraken donderdag met elkaar op het hoofdkantoor van de club. Guus Hiddink, voorzitter Harrie van Raaij en Jan Timmer, de president-commissaris van de Raad van Commissarissen, verwachten morgen duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst van Hiddink en zijn contract.

Maandag spraken Hiddink en Timmer al met elkaar, maar de grieperige Van Raaij was toen afwezig. "We hebben veel vooruitgang geboekt en ik geloof dat we er wel uitkomen", aldus Cees van Nieuwenhuizen, de zaakwaarnemer van Hiddink, in het Algemeen Dagblad.

Timmer

Ook Timmer is optimistisch. "De champagne kan nog niet koud worden gezet, maar er zijn voldoende aanknopingspunten." Hiddink zelf sprak tegenover Omroep Brabant en Langs de Lijn van een goed gesprek. "We hebben afgesproken zaterdag heel veel duidelijkheid te gaan geven. We hebben even stil gestaan bij het verleden, het heden en de toekomst. We willen het beste voor de club en onszelf. Of ik bij de club blijf werken? Laat ik het zo zeggen: Ik werk graag hier."

Contract

Hiddink bereikte begin deze maand overeenstemming met Van Raaij over een driejarig contract, waarbij de Achterhoeker naast trainer ook technisch directeur zou worden. De Raad van Commissarissen ging daar echter niet mee akkoord. Timmer wil na elk contractjaar een evaluatie van het seizoen en wil bovendien laten vastleggen dat PSV bij een eerdere ontbinding van de verbintenis geen financiële verplichtingen voor de resterende contractduur heeft. Die clausule is volgens Van Nieuwenhuizen nog niet van tafel. Mogelijk krijgt Hiddink nu een tweejarig contract.