AMSTERDAM - De kou tussen Rafael van der Vaart en coach Ronald Koeman lijkt uit de lucht. Beide Ajacieden hadden donderdag een 'goed gesprek' naar aanleiding van de openlijke kritiek die de speler deze week uitte aan het adres van zijn trainer. "We hebben allebei ons zegje gedaan en na afloop een streep onder alles getrokken", aldus Van der Vaart in De Telegraaf.

De aanvoerder van de Amsterdammers zei dinsdag in de aanloop naar de oefenwedstrijd van Oranje tegen de Verenigde Staten dat hij te weinig vertrouwen krijgt van zijn coach. Koeman was niet te spreken over de actie van Van der Vaart. "Zoiets zeg je niet in de pers. Als je dit vindt, hoor je dat binnenskamers aan te kaarten." Donderdag werden de rijen weer gesloten, al wilden beide partijen over de inhoud van het gesprek geen mededelingen doen.

Geen breuk

Van der Vaart liet wel weten dat hij geen breuk wil forceren. De international staat op het verlanglijstje van FC Barcelona en afgelopen woensdag was Manchester United-manager Alex Ferguson aanwezig in de Amsterdam ArenA om de international te bekijken. Overigens liep Van der Vaart in dat duel een liesblessure op waardoor het twijfelachtig is of hij zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente in actie kan komen.