AMSTERDAM - Wesley Sneijder is eindelijk weer eens van doorslaggevende waarde geweest voor Internazionale. De middenvelder scoorde woensdag twee keer tijdens de met 3-1 gewonnen inhaalwedstrijd uit bij Udinese.

Het betroffen de eerste Serie A-treffers van Sneijder sinds een half jaar. Op 26 oktober 2011 had hij voor het laatst het net gevonden.

Sneijder had zondag tegen Fiorentina (0-0) zijn rentree gemaakt na een maand afwezigheid vanwege blessureleed.

In Udine kreeg de Oranje-international weer een basisplaats toebedeeld van trainer Andrea Stramaccioni.

In het eerste half uur keerde Sneijder een achterstand om. Na zes minuten had Danilo Udinese op 1-0 gezet, waarna Sneijder vijf minuten later toesloeg. Hij kreeg daarbij hulp van keeper Samir Handanovic, die mistastte op zijn schuiver.

Schoonheid

De tweede goal van Sneijder was van grotere schoonheid. Op aangeven van Diego Milito stiftte hij de bal subtiel over Handanovic heen.

Ricky Alvarez maakte er nog voor rust 3-1 voor de gasten van. De zege van Inter kwam na daarna niet meer in gevaar.

Sneijder was zelfs dicht bij zijn derde treffer, maar schoot net naast. Kort voor tijd werd hij vervangen.

Champions League

Door de overwinning op de concurrent doet Inter weer volop mee voor de derde plaats, die recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League.

Met nog vier speelronden te gaan staat Inter samen met Udinese vijfde met 52 punten. Nummer drie Lazio heeft slechts drie punten meer. Napoli, dat met 2-0 bij Lecce zegevierde, verzamelde er 54 en is vierde. 

AS Roma leed zonder de geschorste Maarten Stekelenburg een kostbare 2-1 nederlaag tegen Fiorentina.  De Romeinen zakken naar de zevende plaats.