AMSTERDAM - Simon Poulsen staat in de belangstelling van Ajax. De Deense linksback mag AZ aan het einde van het seizoen transfervrij verlaten. Hij trok eerder dit seizoen eveneens de aandacht van een aantal Engelse clubs.

''Het lijkt me logisch dat we ook aan Poulsen denken'', zegt trainer Frank de Boer van de koploper uit Amsterdam.

''Daley Blind doet het nu heel goed als linksback en Dico Koppers heeft er ook al gespeeld, maar Nicolai Boilesen heeft ook volgend seizoen waarschijnlijk nog niet in de inhoud om 34 duels te voetballen.''

''Dan ga je denken’’, vervolgt De Boer. ''Jeugdspeler Mitchell Dijks komt er namelijk ook aan. En Poulsen is een interessante linksback met aanvallende kwaliteiten."

"Aan de andere kant kijk ik eveneens naar onze andere spelers op de linkerflank. Ik wil namelijk ook dat onze linksbuiten Derk Boerrigter zijn tegenstander buitenom blijft passeren. Die moet niet alleen maar naar binnen trekken om plaats te maken voor Poulsen.’’

Chivu

Ajax versterkte zich voor komend seizoen al met de transfervrije Lasse Schöne (NEC). De regerend kampioen heeft verder belangstelling voor Luciano Narsingh, de snelle rechtsbuiten van sc Heerenveen.

Cristian Chivu, Niklas Moisander (AZ) en Bram Nuytinck (NEC) zijn kandidaat om Jan Vertonghen op te volgen.

''Want we verwachten dat Jan net als Gregory van der Wiel vertrekt. Wat dat laatste betreft is het een meevaller dat Ricardo van Rhijn zich zo enorm goed heeft ontwikkeld,’’ weet De Boer, die spelmaker Davy Klaassen en centrale verdediger Stefano Denswill volgend seizoen de overstap van de A1 naar de hoofdmacht laat maken.

Talenten

Daarnaast houdt Ajax intensief contact met Barcelona en Arsenal, de oude club van Dennis Bergkamp. ''Talenten van die clubs kunnen wellicht iets voor ons betekenen als we zelf even een bepaalde positie niet met een eigen jeugdspeler kunnen opvullen’’, legt De Boer uit.

''Maar we willen geen opleidingsclub voor die verenigingen worden. We willen zelf richting de Europese top.’’