ROTTERDAM - Feyenoorder John Guidetti mist zondag ook de topper tegen AZ in De Kuip.

De Zweedse huurling van Manchester City is geveld door een zenuwontsteking, veroorzaakt door een virus. Dat bleek dinsdag tijdens nader medisch onderzoek.

Guidetti was afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (1-2) ook al afwezig bij Feyenoord. Hij had enkele trainingen gemist vanwege griep.

Trainer Ronald Koeman vond Guidetti niet fit genoeg om hem voor het duel in Den Haag in zijn selectie op nemen.

Verzwakt

De twintigjarige aanvaller, dit seizoen goed voor twintig goals in de eredivisie, had begin dit jaar ook al last van een keelontsteking.

''Het virus heeft waarschijnlijk toe kunnen slaan omdat John vorige week verzwakt was door een stevige buikgriep'', liet clubarts Casper van Eijck op de website van Feyenoord weten.

''Hij zal nu intensief behandeld worden, maar de wedstrijd van zondag komt in ieder geval te vroeg.''

Fernandez

Guyon Fernandez, die dit seizoen liefst elf wedstrijden miste door langdurige schorsingen, toonde zich tegen ADO een prima vervanger van Guidetti. De geboren Hagenaar bracht tegen zijn oude club een doelpunt en een assist op zijn naam.

Koeman kan tegen AZ ook niet over middenvelder Karim El Ahmadi (geschorst) beschikken.

Jeugdinternational Tonny Vilhena daarentegen is wel van de partij. De KNVB heeft hem voor een korte oefenstage met Oranje onder-17 vrijaf gegeven.