AMSTERDAM - Dirk Kuijt heeft Salomon Kalou onlangs benaderd met de vraag of hij er iets voor voelt om terug te keren bij Feyenoord.

De 26-jarige Ivoriaan van Chelsea hield de boot af, zo vertelde hij maandag in het programma Nieuwsuur. “Ik wil dat pas over een paar jaar. Feyenoord is voor mij de nummer één.”

Kuijt, die bij Liverpool vaker op de bank zit dan hem lief is, zou inmiddels een aanbieding in beraad hebben van Feyenoord.

“Hij vertelde me dat hij wel wil”, aldus Kalou. “Hij zei tegen me dat ik ook moet komen. Dat we alle twee naar Feyenoord moeten gaan.”

Gevreesd duo

Kuijt en Kalou vormden in de seizoenen 2004/2005 en 2005/2006 een gevreesd aanvalsduo in De Kuip.

De Katwijker maakte in die twee seizoenen liefst 51 goals in de eredivisie, Kalou was 35 keer trefzeker.

In 2006 vertrok Kuijt naar Liverpool en zette Kalou zijn loopbaan voort bij Chelsea.

Europese topcompetitie

Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen is een overgang van Kuijt naar Feyenoord nog niet aan de orde. Het is zelfs nog niet eens zeker of de Katwijker wel bij zijn huidige club Liverpool vertrekt.

''In principe heeft hij een grote voorkeur om in een Europese topcompetitie te spelen." Kuijt voerde onlangs een gesprek met zijn oude liefde Feyenoord, maar dat gesprek was volgens Jansen puur oriënterend.

''Een eventueel contract speelt daarin nog helemaal geen rol. Dirk weet zelf nog helemaal niet wat hij na dit seizoen wil. Hij gaat zich eerst bezinnen."

Tien clubs

Kuijt zou bij de Rotterdamse eredivisionist flink moeten inleveren qua salaris. ,,Om dat te begrijpen hoef je geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd", zegt Jansen.

Hij bevestigt wel dat er veel interesse voor de international is, zoals bijvoorbeeld van HSV. ,,Maar er zijn nog wel tien clubs die hem willen."

Het liefst wil hij voor het EK in Polen en Oekraïne duidelijkheid te hebben over de toekomst van Kuijt. ,,Dat zou fijn zijn."