AMSTERDAM - Gerard Piqué vindt niet dat FC Barcelona eventuele uitschakeling in de Champions League tegen Chelsea af mag schuiven op het overvolle speelschema.

"Als je in de halve finale van de Champions League speelt, heeft vermoeidheid geen invloed. Moe zijn is een excuus voor losers", zegt de verdediger op de clubsite.

Piqué is er zeker van dat FC Barcelona dinsdag voldoende kansen zal krijgen om de in Londen opgelopen 1-0 achterstand goed te maken.

"Als we spelen zoals we op Stamford Bridge deden, gaan de kansen vanzelf wel komen. We moeten het duel onder controle zien te krijgen", aldus de Spanjaard die niet meer zeker is van een basisplaats.

'Nieuwe situatie'

Ondanks dat Piqué het niet gewend is om niet altijd te spelen, heeft hij wel begrip voor de keuze van coach Josep Guardiola.

"Het is een nieuwe situatie voor, maar het is een technische keuze en die moet ik respecteren. Het enige dat ik kan doen is hard blijven werken. Het is belangrijk dat we winnen, niet of ik speel."

Zijn relatie met de trainer is in tegenstelling tot vele geruchten dan ook nog altijd goed. "We praten heel veel met elkaar. We zijn tegelijkertijd bij de club gekomen. Ik heb veel vertrouwen in hem, omdat hij van de club houdt en voetbal zijn passie is."

'Te makkelijk'

En dat winnen zal Barcelona voorlopig regelmatig blijven doen, denkt Piqué. Verhalen over dat het zo succesvol verlopen tijdperk van de club bijna ten einde is, gaan hem veel te ver.

"Dat is veel te makkelijk. Een ploeg die dertien van de laatste zestien te winnen prijzen gewonnen heeft, verdient meer krediet. Er zal eerst een ander team moeten komen dat net zoveel wint als wij hebben gedaan, voordat dat het geval is."