AMSTERDAM - Peter Bosz heeft zijn schorsing van twee wedstrijden onder protest geaccepteerd. De trainer van Heracles Almelo beticht het arbitrale kwartet van leugens.

Bosz kreeg het zaterdag in de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd tegen De Graafschap met scheidsrechter Danny Makkelie aan de stok en werd naar de tribune verwezen.

"Ik heb erbij gezet dat het onder protest is, want ik baal er enorm van dat het arbitrale kwartet opnieuw liegt", zegt Bosz op de clubsite.

"Dat was ook al het geval toen ik vorig jaar werd vrijgesproken, en nu liegen ze opnieuw over de gang van zaken rond die wissel."

Bosz werd vorig seizoen in het thuisduel met Excelsior van het veld gestuurd door arbiter Kevin Blom en later vrijgesproken.

Beroep

Dit jaar werd hij al eerder voor één wedstrijd geschorst na een conflict met diezelfde Blom in het duel met VVV-Venlo. Door die straf is hij nu meteen voor twee wedstrijden uitgesloten.

"Ik ga niet in beroep omdat ik één wegwerpgebaar heb gemaakt en niet meteen naar de tribune ben gegaan. Dus zal een beroep geen zin hebben.”

Duarte

Ook Lerin Duarte ontbreekt in de duels met sc Heerenveen (thuis) en Feyenoord (uit). Hij kreeg een schorsing van drie duels waarvan één voorwaardelijk voor zijn rode kaart.

Duarte ging in de 78e minuut hard door op Michael de Leeuw van De Graafschap. Heracles eindigde het duel met negen man omdat Mark Looms ook nog zijn tweede gele kaart kreeg.