LUIK - Thomas Dekker mag zich dankzij zijn recente goede prestaties opmaken voor een tweedaags trainingskamp met de Nederlandse ploeg. Wielerbondscoach Leo van Vliet liet dat voorafgaande aan de klassieker Luik-Bastenaken-Luik aan de renner weten.

"Ik wil terug naar waar ik vandaan kom en dus heb ik die bevestiging nodig", blikt de voormalige dopingzondaar in een uitgebreid interview in het magazine van NUsport terug op zijn recente goede prestaties in de Amstel Gold Race en het Circuit de la Sarthe, waar hij de laatste etappe won.

"Hij belde trouwens laatst", vervolgt Dekker. "Leo van Vliet nodigde me uit om na Luik twee dagen te trainen met de Nederlandse ploeg. Het was de eerste keer in drie jaar dat ik hem sprak."

De renner van Garmin eindigde in de enige Nederlandse klassieker als één na beste Nederlander op de achttiende plaats. Het parcours van de Amstel Gold Race dient eind september voor een groot deel als decor voor de wereldkampioenschappen.

De zege in het Circuit de la Sarthe zorgde voor euforie bij de Nederlander. "Het is natuurlijk niet een heel hoogstaande koers, maar je moet zo'n etappe maar wel even winnen. Het was maar eventjes, dat moment. Fietsgeluk, voor het eerst in bijna drie jaar."

In het NUsport-magazine valt deze week een uitgebreid interview met Dekker te lezen.