AMSTERDAM - FC Barcelona-coach Pep Guardiola heeft na afloop van de nederlaag tegen Real Madrid (1-2) de aartsrivaal alvast gefeliciteerd met het kampioenschap.

Barca staat door het verlies in de Clásico nu zeven punten achter Real, terwijl er nog maar vier wedstrijden te spelen zijn.

"We moeten Madrid feliciteren met de overwinning en de titel, die ze vanavond ook gewonnen hebben", gaf Guardiola na de wedstrijd in Camp Nou zijn verlies toe.

"We creëerden wel kansen, maar het was niet onze avond. Dat gebeurt soms tegen een goede ploeg als Madrid."

De Spanjaard zette direct al zijn vizier op dinsdag, als de return in de halve finale van de Champions League op het programma staat: "We moeten proberen deze wedstrijd te vergeten en een manier vinden om Chelsea aan te vallen."

Iker Casillas

In het Madrileense kamp was de stemming logischerwijs opperbest, al sprak niemand uit dat het kampioenschap al zeker voor Real is.

"Er zijn nog steeds punten te vergeven en we moeten respectvol blijven, maar we hebben wel een heel grote stap gezet", zei doelman Iker Casillas.

"We speelden vandaag als een team, alle elf spelers voerden hun taken uit van begin tot eind. We hadden het even moeilijk toen zijn gelijkmaakten, maar we reageerden goed en pakten de zege."

Xabi Alonso

Cristiano Ronaldo zorgde in de 73e minuut voor de beslissende treffer uit een geslaagde counter. Hiermee was de eerste competitiezege op Barcelona in acht duels een feit en bovendien was het de eerste thuisnederlaag voor de Catalanen in 55 wedstrijden.

"Dit was een heel grote klap, maar we zijn er nog niet", hield ook Real-middenvelder Xabi Alonso een slag om de arm. "Cristiano's goal was superbelangrijk, omdat het vlak na hun gelijkmaker kwam. Het brak hun verzet."

"We hebben de wedstrijd perfect gecontroleerd. Het was een ontzettend goede prestatie en een geweldig resultaat."

FC Barcelona - Real Madrid