VALENCIA - FC Valencia behield de koppositie door FC Barcelona met 2-0 te verslaan. In aanwezigheid van 52.000 toeschouwers scoorde Rufete voor de rust, Aimar erna.

Barcalona raakte door de achtste nederlaag in de competitie vier punten achter op Valencia. Van de Nederlandse spelers hadden De Boer, Cocu en Kluivert een basisplaats. Overmars kreeg een invalbeurt.

Richard Witschge scoorde zaterdag in de Spaanse voetbalcompetitie voor zijn club Alaves

Witschge kopte al in de zevende minuut raak na een crosspass van Geli. Alaves domineerde de eerste helft. Op slag van rust kopt Guti de gelijkmaker in. Dit doelpunt deed het spelbeeld kantelen. Na rust draaide de uitblinkende Raul de bezoekers dol.

De international kwam van de bank en maakte binnen vijf minuten 2-1 met een fraai staaltje techniek. Later werd Raul ten val gebracht door Geli en verzilverde Hierro de strafschop.

Real Madrid bleef met één punt achterstand in de buurt van de titel. Deportivo

Behalve Witschge was in Spanje nog een voormalig Ajacied trefzeker. Musampa bracht zijn club Malaga zondag in de negentiende minuut op voorsprong tegen Villarreal. Malaga won uiteindelijk met -1 en verstevigde door de zege zijn positie in de middenmoot.