HUIZEN - Tom Coronel heeft een nieuwe kans om alsnog in deFormule 1 terecht te komen. De autocoureur heeft een overeenkomstgesloten met Ruud Wildschut, eigenaar van sanitairbedrijf WiluxInternational BV. Dat bedrijf heeft zich ingekocht bij Minardi, datvanaf 3 maart officieel Wilux Minardi F1-team heet.

Bij die overeenkomst heeft Wildschut bedongen dat Coronel eerstereserve is en mag rijden als een van de huidige rijders(Baumgartner en Bruni) gedurende het seizoen uitvalt. Baumgartnerkampt met financiële problemen, omdat de Hongaarse overheid zichheeft teruggetrokken als geldschieter.

Principeovereenkomst

Overigens is er nog een kleine kans dat de overeenkomst tussenMinardi en Wilux afketst. Het raceteam heeft ook eenprincipeovereenkomst met een Chinese sponsor. Dat bedrijf heeft deeerste betalingstermijn echter laten verlopen, zodat de weg voorWilux vrij lijkt.

''Het is echt ongelofelijk'', zei Coronel (31) woensdagavond.''Drie weken geleden ben ik gebeld door Wildschut en vandaag moestik me melden op vliegveld Zestienhoven bij Rotterdam. Daar is hetuiteindelijk rondgekomen. Ik sta er nog steeds een beetje van teklappertanden. Maar wat heb ik te verliezen? Ik kan één van detwintig coureurs in de Formule 1 worden en daar had ik nooit meerrekening mee gehouden.''

Weloverwogen

Voor Wilux was de keuze voor Coronel weloverwogen. ''Bij deonderhandelingen over de deal hebben we inspraak geëist bij hetaanstellen van een eventuele nieuwe rijder voor het team. Na eenaantal gesprekken hebben we gekozen voor Coronel, mits hij in testsaantoont capabel te zijn. Voor aanvang van het seizoen zal hij nogtesten met Minardi en waarschijnlijk wordt hij ook testcoureur bijde vrijdagsessies'', liet woordvoerder Arno Pieterse namens Wiluxweten.

Coronel testte al eerder in de Formule 1. In 2000 was hij dichtbij een overeenkomst met het inmiddels failliete Arrows. Dieovergang ging destijds niet door omdat de coureur uit Huizen nietgenoeg sponsorgeld bijeen kon krijgen. In 1999 werd Coronel inJapan kampioen in Formule Nippon-klasse. Hij won twee jaar eerderhet Japanse formule-3-kampioenschap.