AMSTERDAM - De teams in de Formule 1 en commerciële baas Bernie Ecclestone van de koningsklasse zullen vrijdag overleg voeren over het al dan niet afgelasten van de Grand Prix van Bahrein, die in de agenda staat voor zondag 22 april.

De editie van 2011 vond geen doorgang vanwege de dreiging van acties van demonstranten tegen het regime van koning Hamad bin Isa Al Khalifa. Ook dit jaar roeren demonstranten zich.

Maandag meldde een niet bij naam genoemde teambaas in de Britse media dat de teams de Grand Prix ook dit jaar willen schrappen.

De internationale automobielfederatie FIA heeft steeds benadrukt dat de race niet op de tocht staat en doet dat ook donderdag tegenover de BBC. “De situatie ligt anders dan in 2011”, zegt een woordvoerder van de FIA.

Amnesty International is niet het eens met die zienswijze. De mensenrechtenorganisatie komt op 17 april met een rapport over de mensenrechtenschendingen in Bahrein, waarin onder meer getuigenissen van slachtoffers van overheidsgeweld staan.

Koning Hamad bin Isa Al Khalifa zou aanbevelingen van een commissie die onderzoek heeft gedaan naar de situatie bovendien niet voldoende implementeren.

De teams en Ecclestone ontmoeten elkaar aan de vooravond van de Grand Prix van China, de derde race van dit seizoen.