HULL- Jong Oranje heeft de oefenwedstrijd tegen Engeland inHull dinsdag met 3-2 verloren. Darren Bent maakte het winnendedoelpunt drie minuten voor tijd. Bij rust was het 1-0.

Het team van bondscoach Cor Pot kwam twee keer terug in dewedstrijd. Eerst maakte Volendammer Jack Tuyp in het begin van detweede helft gelijk en een kwartier voor tijd deed Klaas-JanHuntelaar, door AGOVV geleend van PSV, hetzelfde. De Engelsen warenop voorsprong gekomen door treffers van Dean Ashton en DavidBentley.

Onverdiend

De nederlaag was onverdiend. ''Volkomen tegen de verhoudingin'', reageerde Pot na afloop. ''We hebben een hele goede wedstrijdgespeeld, met genoeg kansen. Maar ja, zij schopten die laatste erwel in. Dat overkomt Nederlandse teams wel vaker.''

Held van de avond werd Huntelaar met een fantastisch doelpunt.''Een omhaal in de kruising. Daarvoor kreeg hij een staandeovatie'', aldus Pot. Er zaten ruim 25.000 toeschouwers in het KCStadium Hull.

Sterk begin

Zij zagen Nederland sterk beginnen. Al na vijf minuten had dehardwerkende aanvoerder Robin van Persie de score kunnen openen opaangeven van zijn aanstaande ploeggenoot Romeo Castelen. DeFeyenoorder schoot echter in het zijnet. In de tweede helft keerdehij uit voorzorg (lichte liesklachten) niet terug op het veld.