NEW YORK - In navolging van Edwin Kempes en Martin Verkerk heeft ook John van Lottum zich voor het hoofdtoernooi van de US Open geplaatst. De Nederlandse tennisser kende in de derde kwalificatieronde weinig problemen met de Kroaat Lovro Zovko: 7-6 6-2. Sjeng Schalken, Richard Krajicek en Ramon Sluiter plaatsten zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi van de US Open.

Na drie goede wedstrijden in het kwalificatietoernooi moet Verkerk het in de eerste ronde opnemen tegen de als elfde geplaatste Amerikaan Andy Roddick. Kempes en Van Lottum hebben beter geloot.

Kempes treft in de eerste ronde de Amerikaan Justin Gimmelstob. Bij winst wacht in de tweede ronde waarschijnlijk wel Andre Agassi.

Van Lottum moet het in de eerste ronde opnemen tegen Luis Horna uit Peru. Bij een zege kan hij in de tweede ronde Richard Krajicek treffen. De oud-kampioen van Wimbledon moet dan wel afrekenen met de als veertiende geplaatste Tsjech Jiri Novak.

Sjeng Schalken begint het toernooi met een wedstrijd tegen het servicekanon Mark Philippoussis. Bij een zege ligt een ontmoeting met de Fransman Fabrice Santoro in het verschiet.

Miriam Oremans is de enige Nederlandse in het vrouwentoernooi. Kristie Boogert en Seda Noorlander overleefden het kwalificatietoernooi niet. Oremans speelt in de eerste tegen de Hongaarse Petra Mandula. Bij een zege is de als vierde geplaatste Lindsay Davenport vermoedelijk haar volgende tegenstandster.