ATHENE - De Griekse organisatie van de Olympische Spelenvan Athene 2004 heeft nieuwe vertragingen in de bouwschema's vandiverse stadions gemeld. Bovendien staan de overkappingen van hetOlympisch Stadion en het zwemcomplex ter discussie.

''Niemand hoeft zich zorgen te maken. Alles is klaar voor hetbegin van de Spelen op 13 augustus'', sprak de Griekse minister vancultuur, Evangelos Venizelos, dinsdag niettemin geruststellend.

Het olympische indoorstadion voor basketbal, handbal en schermenin Hellinikon, een buitenwijk ten zuiden van Athene, zal pas in meigereed zijn. De accommodatie had oorspronkelijk in januariopgeleverd moeten worden. Ook de sporthal in Goudi voor hetbadminton en onderdelen van de moderne vijfkamp is later klaar danvoorzien: eind april in plaats van eind maart.

De bouw van de baan voor het kanovaren (slalom) in Hellinikon ismet drie maanden vertraagd. Eind mei wordt daar de laatste hand aangelegd, als het goed is.

Alternatieve oplossing

De bouwtekeningen van de dakconstructie van het zwemstadion zijndoor de Grieken teruggestuurd naar de tekentafel. Diversevertegenwoordigers van televisiestations hadden geklaagd dat deoverkapping voor te weinig schaduw in het bad zorgde. Daardoor zoude kwaliteit van de tv-beelden ernstig in het gedrang komen.''Binnen een week moeten we een alternatieve oplossing hebben'',zei Venizelos. ''Begin juni moet het dak klaar zijn, zoals eerderal afgesproken.''

Ook het spectaculaire 'plafond' boven het Olympisch Stadion, eenarchitectonisch meesterwerk van glas en staal, bezorgt de Griekenveel hoofdbrekens en nog veel meer werk. Officials van hetInternationaal Olympisch Comité (IOC) spraken eerder hunbezorgdheid uit over de tijdrovende bouw van de 'Dome', die tenkoste zou gaan van andere, meer essentiële projecten.

Indrukwekkend

''Het is een indrukwekkende structuur, een monument van onzeOlympische Spelen. De Dome komt er hoe dan ook'', benadrukteVenizelos.