MADRID - Boze aandeelhouders en supporters van Valenciahebben een rechtszaak aangespannen tegen voetbalscheidsrechterPedro Tristante Oliva. De groep klagers beschuldigt de arbiter vangrove nalatigheid en een ernstige verstoring van de openbare ordezondag in de topper tegen Real Madrid (1-1).

De aanhangers van Valencia eisen van Oliva het symbolischebedrag van 1 euro voor iedere supporter van Valencia, die kanaantonen dat hij morele of materiële schade heeft ondervonden dooreen fel omstreden beslissing van de scheidsrechter. Het geld gaatnaar een goed doel.

Onschuldig

Oliva schonk Real Madrid zondag in de extra tijd een strafschopvoor een onschuldige valpartij van Raul. Ploeggenoot Figo nam hetcadeautje van de arbiter dankbaar in ontvangst, 1-1.

Dankzij de discutabele gelijkmaker bleef Real Madrid koploper,twee punten los van Valencia. Trainers en bestuursleden vanValencia spraken na afloop schande van de 'bevoorrechte'behandeling van de 'Koninklijke'.

Afgelopen

''Het moet nu maar eens afgelopen zijn met het onrecht in hetvoetbal'', meende advocaat Andres Sanchis, die de ontstemdesupportersgroep aanvoert. ''Daarom zoeken wij nu eenmaatschappelijk platform om onze onvrede te uiten.''