AMSTERDAM - Mario Balotelli wist zondag wederom alle aandacht op zich gericht vanwege de verkeerde redenen. De flamboyante Italiaan heeft daarom een dag later spijt betuigd voor de rode kaart die hij kreeg tegen Arsenal.

De aanvaller van Manchester City kreeg in de topper tweemaal geel en had eerder ook al een rode kaart kunnen krijgen voor een charge op Alex Song. De Engelse voetbalbond zou die niet bestrafte overtreding nog kunnen onderzoeken.

Het was voor Balotelli verre van het eerste incident dit seizoen, op of buiten het veld. Zijn manager Roberto Mancini leek er na de 1-0 nederlaag in Londen wel klaar mee te zijn.

"Mogelijk gaan we hem verkopen na dit seizoen", zei de Italiaan, die ook aangaf zijn pupil niet meer op te stellen deze jaargang.

Op maandag reageerde de hoofdrolspeler zelf op het laatste hoofstuk van zijn soap. "Ik bied mijn excuses aan voor wat er is gebeurd, voor de teleurstelling die ik bij Manchester City heb veroorzaakt en vooral aan Roberto Mancini, voor wie ik veel respect heb en van wie ik houd."

Over zijn toekomst hield de oud-speler van Inter zich op de vlakte. "Dat zien we aan het eind van het seizoen. Ik zal met de club gaan praten en dan zullen we het wel zien."

Bekijk de overtredingen van Balotelli