PALMA DE MALLORCA - Zeilster Marit Bouwmeester heeft bij het wereldbekertoernooi om de Trofeo Princesa Sofia op de Middellandse Zee bij Mallorca vormbehoud getoond in de Laser Radial.

Ze mag daardoor naar de Olympische spelen.

De wereldkampioene werd zaterdag tweede in de medalrace en pakte daarmee het brons in het eindklassement bij deze wereldbekerwedstrijd.

De Friezin wordt gezien als kanshebber op eremetaal voor de Olympische Spelen in Londen.

''We hadden onze doelen vooraf gesteld, bijvoorbeeld om beter te zeilen met licht weer. Dat ging supergoed'', analyseerde Bouwmeester. "Het geeft veel voldoening als je wordt beloond voor al je trainingsuren. Aan de andere kant wil je ook het evenement winnen. Maar een diskwalificatie op vrijdag hielp niet echt mee.''

Mannen

Rutger van Schaardenburg eindigde op het Spaanse vakantie-eiland in de Laser op de achtste plaats. Hij strijdt samen met zijn trainingspartner Roelof Bouwmeester nog om een olympisch ticket.

Voor die nationale selectie telde deze wereldbekerwedstijd niet mee. Het beste opgetelde resultaat van het WK 2012 en de Delta Lloyd Regatta bepaalt wie in aanmerking komt voor Londen 2012.