AMSTERDAM - Manager Roberto Mancini van Manchester City erkent dat de kans bestaat dat hij wordt ontslagen als zijn club dit seizoen naast de landstitel grijpt.

“Als je dit werk kiest, calculeer je dat risico in. Er kan altijd iets gebeuren, maar daar heb ik geen moeite mee”, zegt de Italiaan in gesprek met de BBC.

“Wel vind ik dat we sinds mijn komst in december 2009 op allerlei fronten veel progressie hebben geboekt.”

Mancini onderhoudt een uitstekende relatie met de gefortuneerde eigenaars uit Abu Dhabi. “Ik kan met voorzitter Khaldoon Al Mubarak goed opschieten.”

“Zelfs al word ik ontslagen aan het einde van het seizoen, dan nog beweer ik dat iedere coach die met hem mag samenwerken veel geluk heeft.”

Achterstand

City kijkt met nog zeven speelrondes te gaan in de Premier League tegen een achterstand van vijf punten aan op Manchester United. Zondag treedt de club van Nigel de Jong aan tegen Arsenal.

“We hebben in de laatste twee wedstrijden vier punten verloren. Dat kan United ook overkomen. Ik geloof er nog in. Maar als zij alles winnen, kunnen wij er niets aan doen en moet ik ze feliciteren", besluit Mancini.