AMSTERDAM - Doelman Kenneth Vermeer heeft donderdag overeenstemming bereikt over een nieuw contract bij Ajax.

De 26-jarige Amsterdammer is nu tot de zomer van 2015 aan de huidige koploper van de eredivisie verbonden.

De nieuwe verbintenis van Vermeer gaat op 1 juli in. Hij stond aanvankelijk tot de zomer van 2013 bij Ajax onder contract.

Vermeer speelt sinds 1999 voor de regerend landskampioen. Hij debuteerde in 2006 bij het eerste elftal en speelde tot dusver 77 officiële duels in de hoofdmacht van Ajax.

De doelman krijgt voorlopig van trainer Frank de Boer de voorkeur boven Jasper Cillessen, die in het begin van het seizoen overkwam van NEC Nijmegen.

Ontwikkeling

Dat Vermeer ook de komende jaren Ajacied is, stemt zijn coach dan ook tevreden. "Hij heeft als reservedoelman meerdere malen Maarten Stekelenburg moeten vervangen. Dat is niet makkelijk, maar hij deed het uitstekend", zegt De Boer op de clubsite.

"Daarom is hij nu ook onze eerste keeper. Dat is een andere rol en daar komen weer andere dingen bij kijken. Dat is leerzaam en hij is daar goed mee omgegaan. Hij heeft zich daardoor verder ontwikkeld. Kenneth heeft ook dit seizoen weer aangetoond het niveau aan te kunnen."

Doelstelling

Ook de doelman zelf is blij met zijn nieuwe contract. Al te ver vooruit kijken wil hij niet. "Wij zijn in de race om het kampioenschap. Dat is het allerbelangrijkste doel nu voor ons."

"En waar ik hoop te staan in 2015? Zover kijk ik nooit vooruit. Misschien het Nederlands Elftal? Tsja, dat is een doel voor iedere speler. Maar eerst presteren bij de club.