ZEIST - Trainer Phillip Cocu van PSV verwacht een aantrekkelijke bekerfinale. "Heracles Almelo is een ploeg die wil voetballen. Dat willen wij ook. Ik verwacht een spektakel zondag."

Cocu noemt het een ‘bijzondere situatie’ dat hij al na een krappe maand zijn eerste prijs als hoofdtrainer kan winnen.

“Maar ik ben niet met mezelf bezig, het gaat om het team. Ik hoef de spelers niet duidelijk te maken wat het belang is, dat weten ze echt wel.”

Cocu is het niet eens met de geluiden dat er PSV te weinig strijd zichtbaar zou zijn. “Ik heb nooit getwijfeld of er genoeg strijd in deze ploeg zit.”

Een mogelijke bekerzege geeft PSV volgens de oefenmeester een mentale opkikker in de strijd om de landstitel. “Als we winnen geeft dat zelfvertrouwen, dat is belangrijk.”

Toch focust PSV zich momenteel alleen op de bekerfinale. “Zondag staat bovenaan, daar bereiden we ons op voor. Met de wedstrijd van RKC de woensdag daarop zijn we nog niet bezig.”

“Na zondag wel, daarom zal er bij winst maandag ook geen huldiging plaatsvinden.”

Bosz

Volgens trainer Peter Bosz van Heracles Almelo is PSV favoriet. "Maar we hebben altijd kans, we gaan er alles aan doen. FC Twente en AZ hebben we ook kunnen verrassen."

Met het behalen van de eindstrijd is het doel van Heracles nog niet bereikt.

"Wat overheerst is blijdschap, maar als je speelt, moet je ook willen winnen. Om dit soort wedstrijden draait het in het voetbal. Dat houd ik de jongens ook voor."

Cocu verwacht spektakel