AMSTERDAM - Thomas Schoorel opent vrijdag het Davis Cup-duel met Roemenië. De Amsterdammer speelt tegen Petru Alexandru Luncanu.

Robin Haase neemt het daarna op tegen Andrej Daescu.

Schoorel ontbrak bij het vorige duel met Finland. Hij was toen nog niet fit genoeg na een schouderblessure.

Captain Jan Siemerink koos voor Jean-Julien Rojer en Igor Sijsling voor het dubbel van zaterdag, maar kan dit nog wijzigen.

Siemerink had voor het enkelspel ook voor Sijsling kunnen kiezen. ''Het verschil tussen Thomas en Igor is nihil. Ze staan allebei heel goed te trainen en hebben hetzelfde spelniveau."

"Ik heb vooral het vorige optreden van Thomas in Zuid-Afrika laten meewegen en heb gekozen voor wat het beste voor het team is. Igor heeft een beetje de pech dat hij ook een goede dubbelaar is'', lichtte Siemerink donderdag toe bij de loting.

Onbekend

Schoorel was blij dat hij na zijn slepende schouderblessure van Siemerink de voorkeur kreeg boven Sijsling

''Ik wist dat de kans 50/50 was'', zei de lange inwoner van de Bijlmer na de loting. ''Ik ben niet anders gaan trainen of zo, maar ik sta goed te spelen. Het is heel erg fijn dat ik nu alweer een kans krijg en natuurlijk helemaal leuk dat dit gebeurt in mijn eigen stad.''

De Roemenen treden na problemen binnen het team met een behoorlijk verzwakte ploeg tegen Nederland aan. ''Ze zijn allemaal heel onbekend voor ons. We hebben ze hier zien trainen en daar moeten we ons op baseren.''

''Mijn tegenstander heb ik twee jaar geleden wel eens ergens gezien, maar daar kan ik mij weinig van herinneren. Hij stond bekend als talent, maar dat heeft hij niet waar kunnen maken'', weet Schoorel.

Lees de opinie over het Davis Cup-duel met Roemenië