AMSTERDAM - Valencia-trainer Unai Emery ging tijdens zijn persconferentie in aanloop naar Valencia - AZ ook in op de positie van Hedwiges Maduro. Volgens de coach hoeft de Oranje-international zich weinig zorgen te maken.

Uit de woorden van Emery viel op te maken dat Maduro, die onlangs terugkeerde van blessureleed aan de enkel, waarschijnlijk snel weer speeltijd krijgt.

''Hij is een goede speler en een voorbeeld voor de anderen'', zei Emery.

''Ik ben blij dat ik weer gebruik van hem kan maken en zal dat ook zeker gaan doen. Hij zal nog dit seizoen belangrijk zijn voor Valencia. Ik hoop en denk dat hij met Nederland naar het EK gaat.''

Emery maakte nog niet bekend of Maduro donderdagavond, in tegenstelling tot tijdens het door AZ met 2-1 gewonnen duel in Alkmaar, wel bij de wedstrijdselectie hoort. Dat wordt pas kort voor de return in de kwartfinale van de Europa League bekend.

Verbeek

De verwachting is dat Emery, die onder grote druk staat door de recente slechte resultaten in de Spaanse competitie, het sterkste Valencia opstelt.

AZ-trainer Gertjan Verbeek liet al weten niet bevreesd te zijn voor een zware avond in een kolkend Mestalla. ''Het zal hier best kunnen spoken, maar ik heb op de beelden vooral witte zakdoekjes gezien'', doelde hij op de positie van Emery.