MIAMI - Miami Heat heeft in de NBA woensdagnacht revanche genomen voor de forse nederlaag van twee weken geleden bij Oklahoma City Thunder. In de eigen American Airlines Arena werd voor de zeventiende keer op rij gewonnen. 

Met dank aan LeBron James, die de Heat met 34 punten langs Oklahoma hielp.

Miami begon aan het laatste kwart met een voorsprong van zeven punten, maar Oklahoma City knokte zich terug met acht punten op rij.

Nadat de thuisploeg opnieuw de leiding had genomen, miste Kevin Durant (dertig punten) de kans de gasten met nog anderhalve minuut op de klok opnieuw op voorsprong te helpen.

Oklahoma zag Kendrick Perkins vanaf de vrijeworplijn missen en Durant deed een vergeefse poging voor drie punten. Dat was te veel van het goede: 98-93 voor Miami.

Lakers

De LA Lakers waren te sterk voor stadgenoot Clippers: 113-108. Sterspeler Kobe Bryant was goed voor 31 punten. Andrew Bynum, terug na één duel rust wegens enkelproblemen, kwam zelfs tot 36 punten.

Titelverdediger Dallas Mavericks boekte in de jacht op een plaats in de playoffs een belangrijke zege op Memphis Grizzlies: 95-85.

San Antonio Spurs won voor de negende keer op rij. Dit keer viel Boston Celtics ten prooi aan de ploeg uit Texas.

In Boston werd het 87-86 voor de nummer twee uit de westelijke divisie. Paul Pierce miste in de slotsecondes een grote kans om de Celtics de overwinning te bezorgen.